kaapeli.fi internet

Etusivu Kaapelisolmu suosittelee Webmail Osuuskunta FAQ
Tilauslomake/jäsenilmoitus Ohje Hinnasto På svenska In English  
     

Pikahaku - genväg - find


Kaapelisolmun palvelut
Katso tietoja osuuskunnan
internetpalveluista
.

Kabelknuten
Information om andelslagets
internettjänster
.

Knot in the Cable
Please find info on the internet
services and prices
.

kaapeli.fi - internet Informaatio-osuuskunta Katto-Meny
Tallberginkatu 1.B.39
00180 HELSINKI

Y-tunnus: 0957831-9

Käyntiosoite
Kaapelitehtaalla:
Tallberginkatu 3
Katso kartta.
neuvonta @ kaapeli.fi
puh: (09) 7515 4150
int: +358 9 7515 4150Vad är Katto-Meny?

(Link: på svenska | kaikki jutut)

Bokstäverna Katto-Meny är en förkortning av KAnsalaisjärjestöjen TietoToimistO - MEdborgarorganisationernas NYhetsbyrå. En förening med det namnet grundades i slutet av åttiotalet, av miljö-, freds- och andra medborgarorganisationer. Idén bakom det hela var att medborgarorganisationerna sitter inne med mycket sakkunskap och nyheter. Därför borde de hålla sig med en egen informationscentral.

Under samma period började samma föreningar använda GreenNet, NordNet och andra internationella elektroniska post- och konferenssystem. Kattos roll blev att agera rådgivare och kursarrangör för dessa tidiga datanätsanvändare i civilsamhället.

På våren 1993 registrerades "medborgarorganisationernas nyhetsbyrå" som ett företag, dvs som andelslaget (kooperativet) Katto-Meny. På hösten samma år inledde det nya företaget samarbete med Helsingfors stadsbibliotek. I februari 1994 öppnades biblioteket Kabelboken med Internetstationen Kabelknuten, bägge i Kabelfabriken.

Biblioteket Kabelboken verkar inte längre i Kabelfabriken, men Kabelknuten och Katto-Meny gör det däremot fortfarande. Samarbetet med biblioteket fortsätter i nya former. Katto-Meny har förutom sina grundande medborgarorganisationer fått flera nya medlemmar inom kultursektorn och bland små- och medelstora företag.

Katto-Meny är en knutpunkt i Internet för civilsamhällets organisationer och dess traditionella informationsproducenter som t.ex. journalister, författare och konstnärer.

Informationsandelslaget Katto-Meny
katto @ kaapeli.fi
Tallbergsgatan 1 / 39
FI-00180 Helsingfors
Tlf 09-7515 4150<  |  >


 

© Kaapelisolmu - Kabelknuten